In december 2006 verschijnt Flipje voor het laatst op de etiketten van de Betuwe jam en daarmee verdwijnt het fruitbaasje uit Tiel definitief uit de supermarkt. Wie is er niet opgegroeid met Flipje ,hij is toch een beetje onze nationale trots geworden. We hebben vroeger heel wat etiketten van de jampotten afgeweekt ,alhoewel ze er niet altijd helemaal ongeschonden vanaf kwamen. Bijna iedereen had wel iets van Flipje in huis,was het niet een strip of speldje dan was het wel een sleutelhanger.

Flipje werd in 1935 tot stand gebracht door Harmsen van Beek en de stripboekjes worden razend populair. Het zijn allemaal losse verhaaltjes van 10 plaatjes met vier regeltjes. In 1936 worden ze vervangen door lange filmstroken, die men thuis zelf in elkaar kan zetten. De zogeheten Flipposcoop.

Door de jaren heen ondergaat Flipje een flinke metamorfose. Zijn klompjes worden vervangen door laarsjes en hij krijgt ook een wat ander kapsel.Eind 2006 verdween Flipje van de etiketten.

Maart 2007 .Hoera Flipje komt terug. Her frambozenmannetje uit Tiel gaat de jampotten van Hero en andere merken jam weer opfleuren. Het publiek pikte het niet dat onze held zomaar uit de schappen verdween. Vanaf april staat hij weer op de etiketten te pronken en kan er ook weer gespaard worden voor een nieuw Flipje album.

Klik op Flipje om naar de strips te gaan.

 

Meer weten over Flipje klik dan op onderstaande banner

Index