Bureaukalender

In oktober  werd ik  via deze website benadert  door een reclame/ontwerpbureau of ik mijn medewerking wilde verlenen voor  een bureaukalender met als thema  'Wie wat bewaart.... '  Het was de bedoeling dat er een fotograaf langs zou komen om de blikken trommels op de gevoelige plaat vast te leggen en dat er tevens een interview afgenomen zou worden.
Ik ben eerst als een gek gaan googelen naar de studio , de fotograaf en de tekstschrijfster,want Zavage kan natuurlijk niet met iedereen in zee gaan . (heb geen sterallures hoor)
Het zag  er allemaal goed uit  en heb toegezegd dat ze mijn blikken verzameling mochten gebruiken voor de kalender . Ik moest de blikken wel overal vandaan plukken,want ik heb ze door het hele huis heen staan .

Het interview werd afgenomen,op zich een leuk en gezellig gesprek. Ik vertelde haar de verhalen achter de blikken verzameling en ook de reacties die ik op de website krijg zoals :  klachten over kapotte beschuiten , een donatie van 10 potten jam voor een schoolkamp  ,tot aan een zoektocht naar een Turkse gastarbeider die bij de firma Hille heeft gewerkt en uiteindelijk gevonden is door mijn aanwijzingen en me later overspoelde met foto’s van haar vader en nieuwe familie. Veel mensen komen door te googelen  op deze website terecht  en hebben vaak het idee  dat ze met de fabrikant te maken hebben.

Enkele dagen later kwam de fotograaf langs om de blikken te fotograferen , ze hebben geduldig geposeerd  en zoals u ziet mag het resultaat er wezen. Het is een zeer fraaie kalender geworden met zeer uiteenlopende verzamelingen.

 

Op 10 maart 2010 ontvind ik deze e-mail

Beste verzamelaar,

Met gepaste trots kunnen wij u meedelen, dat de bureaukalender 'Wie wat bewaart...' – een samenwerkingsproject van Veenman Drukkers en Studio Bauman – de eerste prijs in de categorie bureaukalenders heeft gewonnen bij de Kalenderwedstrijd 2010. Op 9 maart 2010 is deze prijs uitgereikt in het historische fabriekscomplex De Dru fabriek in Ulft door de heer Ruud Koerts, voorzitter van de stichting Kalenderwedstrijd.
Mede door uw medewerking is de kalender een groot succes geworden. Daarvoor willen wij u nogmaals hartelijk bedanken.

Studio Bauman

 

Dit is toch  zeker een leuke opsteker,ik vind het heel leuk om op die manier je verzameling vereeuwijgd te zien .

 

 

Back