Mijn tuin

 

 

 

 

   

 

Tuinieren is genieten ,maar kent ook momenten van teleurstellingen ,zo heb ik er de afgelopen jaren ook velen gekend .Ik heb de planten de eerste twee jaar ook echt de grond uitgekeken en kwam er al snel achter dat die mooie ridderspoor of zonnehoed die het jaar er voor nog zo stonden te stralen in mijn tuin me in de steek hadden gelaten. Of dat mijn heerlijk geurende kamperfoelie waar ik zo graag met mijn neus boven hing om wat aroma op te snuiven ineens onverwacht bezoek had gekregen van allerlei luizen die zich absoluut niet lieten verwijderen. Ook kon het gebeuren dat er ineens een gele of rode lupine op dook tussen mijn roze en lila border terwijl hij was aangeschaft als een roze plant. De beschrijving van de kaartjes liet soms ook vaak te wensen over want de laagblijvende ooievaarsbek schoot ineens 60cm de hoogte in.

Ook de merels waren me vaak voor geweest bij mijn eerste bessen en aardbeienoogst en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar de momenten van geluk nemen toch de overhand en wat is er nu heerlijker dan in de avond uren op je terrasje te zitten en getrakteerd te worden op een live een concert van krekels,kikkers of vogels .Mijn tuin is inmiddels een vogelparadijs geworden en hele veldslagen spelen zich hier soms af als er weer eens een nestkastje gekraakt wordt of als de voedersilo's pas gevuld zijn.

Op deze website vindt u foto's van planten en allerlei plantenhoekjes die in mijn vorige tuin stonden of huidige staan .Omdat fotograferen ook een hobby van me is hebben de planten ook regelmatig voor me geposeerd ,alleen liet de ene zich meer van zijn beste kant zien dan de andere plant.

Omdat ik aan het begin van mijn tuin carrière niet echt beschikte over groene vingers of enige plantenkennis bezat ,had ik patent op miskopen . Ik ben ooit begonnen met een groot gazon (wat leuk voor de honden was )en allerlei fruitbomen,ik had tenslotte ook wel eens zin in een appeltaart en zelfgemaakte appelmoes. Maar als snel kwam ik er achter dat ik met een oogst van drie appels nog geen maag kon vullen.

Na verloop van tijd had ik alle tuinboeken uit de bibliotheek al verslonden en was er geen tuinblad meer veilig voor me . Ik kreeg ineens de smaak te pakken en ben de fruitbomen maar gaan rooien en werd het gazon steeds kleiner en werd mijn tuin toch een echt een verlengstuk van de woonkamer ,waarin ik dagelijks vele uren doorbreng.

Wees verder ook nooit gretig als vrienden en bekenden je stekjes aan willen bieden , want voor je het weet staat je tuin vol met vingerhoedskruid of andere woekeraars waar je nooit meer vanaf komt.

Doordat ik altijd de plantenlabels heb bewaard kon ik de foto's ook van enige informatie voorzien. Andere bronnen die ik als aanvulling heb gebruikt op mijn inmiddels eigen vergaarde tuinkennis zijn oude tuinbladen,tenzij anders vermeld. Het is dus absoluut geen encyclopedie of plantenvraagbaak .Neem gerust een kijkje in mijn tuin en ik wens u veel kijkplezier.


Meer foto's


Back